Osmnácté Info odpoledne v Brně

Publikováno 3.12. 2014

Téma: Dentální hygiena jak ji neznáte.

Dne 22. října 2014 se uskutečnilo v prostorách Moravského zemského muzea v Brně osmnácté Info odpoledne regionální skupiny Brno. Programem odpoledne provázel pan Luděk Veselý o klubových aktualitách informovala koordinátorka sdružení.

Hlavní přednášející Info odpoledne paní Veronika Krejčiříková, působí jako dentální hygienistka v soukromé zubní ambulanci v Olomouci. Tato profese se stala v poslední době velmi užitečnou a žádanou. Profesionálové v tomto oboru jsou schopni odborně poradit jak pečovat o dutinu ústní, znají zásady prevence, jsou schopni v základu posoudit aktuální stav chrupu a doporučit specializované ošetření stomatologem. Nejdříve jsme se dozvěděli, jaký by měl být správný zubní kartáček. Prvním požadavkem je velikost hlavy kartáčku. Kartáček by měl mít malou hlavu. Čím je větší hlava kartáčku, tím je s ním horší manipulace v puse a tím hůř vyčistí nepřístupná místa v oblasti osmiček. Druhým požadavkem je počet štětin kartáčku. Nejvýhodnější je, pokud má kartáček hodně štětin, např. kartáčky, které mají 4 000 – 5 000 štětin jsou výborné. Třetím požadavkem je tvar štětin. Zde nám paní Krejčiříková doporučila kartáčky s rovně střiženými štětinami. U tohoto typu kartáčků je daleko vyšší pravděpodobnost, že kartáček čistí celou svou plochou a ne pouze nejvyššími štětinami.

Součástí Info odpoledne byla členská schůze regionální skupiny Brno, členové Klubu Brno si zvolili zástupce regionální skupiny.

Více informací najdete v Bulletinu-klubovém časopise z prosince 2014/ročník VI. V tištěné podobě je k dispozici na specializovaných ambulancích, v elektronické podobě na těchto stránkách pouze pro členy Klubu.

Podobné články lze najít v těchto kategoriích: Klub Brno, ros