Bolest a mnohočetný myelom

Publikováno 1.9. 2014

Publikace Bolest a mnohočetný myelom autorů MUDr. Petra Pavlíčka a Mgr. Petry Bučkové vyšla v září 2013 s podporou České myelomové skupiny. Je určena všem pacientům a jejich blízkým, kteří se potýkají s bolestmi na fyzické i psychické úrovni.

Byla vydána v rámci projektu Musí myelom bolet?, a představuje první ze série plánovaných formátů. Snaží se nabídnout pomoc těm, kteří se s bolestí ve svém životě potýkají.

Recenze provedl MUDr. Ondřej Sláma, Ph.D., odborník na léčbu bolesti působící na MOU Žlutý kopec v Brně.

Přestože si uvědomujeme, že informačních brožur zabývajících se problematikou bolesti existuje celá řada, je pro běžného člověka často velmi obtížné vybrat v daném okamžiku tu nejvhodnější. V poslední době se ovšem výrazně rozšiřují možnosti léčby bolesti jak u pacientů obecně tak u pacientů s mnohočetným myelomem. Proto jsme se rozhodli připravit pro vás tuto malou publikaci, kterou bychom vám rádi pomohli ke správnému využití současné nabídky.

Publikace se spíše než teoretickým pozadím a obecnými informacemi zabývá konkrétními radami, jak nejlépe zvládat bolest. Naším přáním je, aby vám tato publikace pomohla v úspěšné léčbě a přispěla k jednoduššímu zvládání každodenních povinností.

V roce 2017 byla publikace autory rozšířena a graficky upravena, recenze opět provedl MUDr. Ondřej Sláma, Ph.D.

Stáhnout publikaci Bolest a mnohočetný myelom

Rok vydání: březen 2017