Třinácté Info odpoledne v Plzni

Publikováno 24.8. 2014

Téma: Bolest a mnohočetný myelom

Dne 6. 11. 2013 se uskutečnilo podzimní Info odpoledne regionální skupiny Klubu pacientů mnohočetný myelom v Plzni. Začátek setkání byl stanoven na 14.00 hod, sešli jsme se jako tradičně v salonku hotelu U Pramenů. První informace předala koordinátorka sdružení, hovořilo se především o vzdělávacím semináři pro pacienty a jejich blízké v Mikulově.

Přednášku na téma Bolest a mnohočetný myelom přednesl lékař z Centra léčby bolesti v Plzni, hovořil o tom, jaké orgány těla včetně skeletu mohu být bolestí postiženy. Podrobně rozebral, které preparáty jsou pro zmírnění bolesti vhodné a které jsou vhodné méně nebo jsou zcela nevhodné. Mnoho odpovědí přinesla také následná dsikuse, ve které pan doktor komentoval naše více či méně úspěšné životní zkušeností s ovlivňováním bolesti.

Info odpoledne se také účastnila zástupkyně Nadace pro transplantaci kostní dřeně. Hovořila o jejich nejnovějším projektu – výrobu sluníček, do které je zapojena široká veřejnost. Závěr odpoledne patřil vystoupení dětí a rodičů z místní základní umělecké školy.

Více informací naleznete v Bulletinu-klubovém časopise z prosince 2013/ročník V.

Podobné články lze najít v těchto kategoriích: Klub Plzeň, ros