Sedmé Info odpoledne v Plzni

Publikováno 24.8. 2014

Téma: Rehabilitace a správné používání trekových holí. Myelom a stomatologie

Jarní setkání se uskutečnilo 8. června 2010 tradičně v salonku hotelu „U pramenů“. Setkání spolu s MUDr. Miroslavou Schützovou zajistila a řídila mluvčí naší regionální skupiny.

Na začátku našeho setkání obdržel každý z pacientů sadu trekových holí. Sadu jsme si rozbalili a přednášející fyzioterapeutka z rehabilitačního oddělení FN Plzeň, nám předvedla, jak se nastavuje správná výška holí, a jak se nastaví odpružení hole. Vysvětlila nám, jaké výměnné špičky jsou použitelné do volného terénu, na tvrdém a měkkém povrchu (případně sněhu) a jak se nastavuje správná délka poutka rukojeti a další užitečné věci. Vzhledem k tomu, že někteří naši kolegové-pacienti již z trekovými holemi mají dobré zkušenosti, pomáhali ostatním.

Vystoupení MUDr. Lukáše Hauera ze stomatologického oddělení FN Plzeň bylo zaměřeno speciálně na nás, pacienty s MM, přednáška byla doplněna i fotodokumentací různých případů onemocnění v ústní dutině. Po skončení přednášky byl dán prostor na otázky a odpovědi, a rozvinula se velmi hezká neformální diskuze. Přednáška byla odměněna nadšeným potleskem, doplnila ji i naše ošetřující lékařka MUDr. Miroslava Schützová. Zdůraznila nežádoucí vedlejší účinky některých z léků a zároveň nás uklidnila, že z toho důvodu tyto léky nikomu z nás nepředepisuje.

Více informací o setkání najdete na stránkách Bulletinu-klubového časopisu ze srpna 2010/ročník II.

Podobné články lze najít v těchto kategoriích: Klub Plzeň, ros