Sedmnácté Info odpoledne v Plzni

Publikováno 17.6. 2016

Téma: Neformální diskuse o vlivu životního stylu na mnohočetný myelom

Dne 3. listopadu 2015 se konalo sedmácté informační odpoledne Klubu Plzeň. Setkání bylo zahájeno v 14.00 hod., jako hlavní přednášející a milého hosta jsme pozvali MUDr. Miroslavu Schutzovou. Celé setkání jsme tentokrát pojali netradičně. Snad poprvé jsme se sešli na místě pro Plzeň nejcharakterističtějším – v pivovaru Plzeňský Prazdroj. A vzhledem k tak typickému místu pro město Plzeň  a netypickému místu pro pacientské setkání jsme si zvolili i téma programu – neformální diskusi o vlivu životního stylu na mnohočetný myelom. Diskusi vedla a odborné zaštítila MUDr. Miroslava Schutzová.

Stále více lidí se zajímá o čerstvou stravu, která není chemicky zpracována. Mnoho lidí si peče domácí chléb a nekupuje rozpečené polotovary, které putují v lepším případě přes celou republiku, v horším případě přes celou Evropu. Nekupují mimosezónní ovoce, volí nákup na farmářských trzích nebo se vracejí k zahrádkaření. A také se vracejí k osvědčeným způsobům uchovávání potravin, pozorněji čtou etikety a pečlivě vybírají, jaké potraviny nakupují. „Odborníci v reklamách“ většinou tvrdí, že potraviny a polotovary nabízené v supermarketech nepředstavují zdravotní riziko, otázkou však zůstává, proč oficiální statistiky hovoří o nárůstu mnoha onemocnění.

Prohlídka prostor pivovaru byla příjemným zpestřením našeho setkání. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací a prohlédli si prostory pivovaru.

Více informací najdete v Bulletinu-klubovém časopise z dubna 2015. V tištěné podobě je k dispozici na specializovaných ambulancích do okamžiku rozebrání, v elektronické podobě pouze pro členy Klubu.