Dvacáté Info odpoledne v Hradci Králové

Publikováno 16.1. 2019

Téma: Smích jak ho neznáte aneb povídání o smíchu spolu s ochutnávkou jógy smíchu.

Netradiční téma se neslo v duchu úvodních vět: “ Smích s lidmi byl, je a bude je totiž jazykem všech. Bohužel naše uspěchaná doba přináší spíše situace stresové než veselí a smích. Přitom smích díky svým vlastnostem stres redukuje a tím pomáhá člověku zvyšovat kvalitu jeho života“. Tyto a další věty zaznívaly z úst paní Lucie Bezděkové Lauermanové, jedné z několika mála smíchologů v České Republice.

Také nám připomněla, že již v dávnověku lékaři doporučovali smích jako účinný prostředek k regeneraci celého organismu, posílení plic, později dokonce jako prostředek k urychlení hojení některých ran. Smích výborným způsobem posiluje bránici, podle některých studií má pozitivní vliv na trávení nebo imunitní systém. V každém případě napomáhá uvolnit svalstvo, snížit hladinu stresových hormonů má vliv na nespavost, kvalitu spánku a může ovlivnit rozvoj deprese.

Více informací najdete v Bulletinu-klubovém časopise z prosince 2018. V tištěné podobě je k dispozici na specializovaných ambulancích do okamžiku rozebrání, v elektronické podobě pouze pro členy Klubu.